Gádorosi kirándulásunk 2016

2016.10.14 20:07

 

 

Kirándulás Gádorosra 2016. augusztus 18.

 

Júliusi klubnapunkon,

Emlékek közt eltűnődve, Értesültünk a meghívásról,

Hogy a mi kedves Gulyás házaspárunk,

Vendégszerető Ibolyánk és Lászlónk,

Ismét meghívták Klubunk tagjait,

A szép GÁDOROSI nyaralójukba.

A valóságra ráébredtünk, mindjárt jobb lett a kedvünk.

Lelki felüdülés volt ez számunkra.

Örömmel nyugtázta mindenki,

Hiszen örömünnep lesz ez nekünk,

A szép anyaföldre kirándulni.

Gyönyörködni a tájban, a tarka vidékben,

Szikrázó égboltban, ragyogó kékségben.

Csodaszép volt a természet, minden muzsikált,

Klubtagjaink szeme ragyogott a kíváncsiságtól,

Mert a végtelen nyári réten

Gyönyörű tarka lepkék táncoltak tiszteletünkre.

S közben eszünkbe jutott, hogy mi is az élet:

Képzeletben repülni egy színes lepke szárnyon?

Vagy mint az operában , egy szép ária? 

Egy rövid kör a forgó hintán?

Igen, egy csodás földi Kálvária

S az idő úgy pörög mint az orsón a szál.

 

Ezeken elmélkedve megérkeztünk Pécskáról Gádorosra, ahol a kapuban Laci – Ibolya – Pista kedves vendéglátóink, már integettek felénk. Nagyon szívélyesen fogadtak bennünket.

Klubunk tagjait elkísérte Ft. Czeglédi Ferenc plébános úr, akit szintén meghívtak erre a kirándulásra. Szívesen jött velünk hiszen már több közös programunkban is részt vett és mindenki örült, hogy elfogadta a meghívást.

Bevonultunk a szép pázsitos, szép virágokkal teli udvarba s helyet foglaltunk a napernyőkkel felszerelt, nagyon ízlésesen megterített asztalok mellé.

Laci mindjárt köszöntötte és kínálta a vendégeket finom, kitűnő italokkal, üdítőkkel.

Az udvar végén Ibolya, Pista és Laci szorgoskodtak, készítették a finom rostonsülteket.

Pompás illatokat hozott felénk a szél. Kellemesen beszélgettünk.

Pista vidám történetekkel és viccekkel szórakoztatta a vendégeket.

Egyszer csak elcsendesült a társaság, hatalmas tálcákon hozták az ízlésesen elhelyezett, kitűnően illatozó, többféle rostonsült húsokat. A többi nagy tálcákon a pompás színes körítéseket. Szép nagy tálakon a jóízűen elkészített saláta költeményeket, amik Irénke doktornő munkáját dicsérték. Na és az illatos-foszlós finom magyar kenyér is ott ékeskedett az ünnepi asztalon.

A csodásan jó illatok elhódítottak mindenkit. Tágra nyitott szemekkel szemlélték, hogy mit is vegyenek ki a finom húsokból, köretekből, salátákból.

Amikor kezdtük már befejezni az evést, Ibolya egy hatalmas ezüst tálcán hozta elénk a kitűnően elkészített csirkemájat. Természetesen mindenki megkóstolta.

Közben Laci töltögette a finom italokat, Pista pedig mondta a vidám történeteit, vicceit, kacajra fakasztva mindenkit.

Felszolgálták a jó illatú, finom kávét, ami nagyon jól esett mindenkinek a  sok finomság után.

Ibolya ismét megjelent az érdekes és nagyon finom süteményekkel teli tálcáival. Hiába nem volt már éhes senki, de azért megkóstolta mindenki. A szilvás pite és a sajtos kosár fogyott el leghamarabb. Mindezeket Ibolya és Irénke szorgos kezei készítették el számunkra.

Arra gondolva, hogy most már tényleg befejeztük a nagy evés-ivást, a mi kedves Ibolyánk megjelent egy szemet gyönyörködtető nagy gyümölcsös tállal. Természetesen mindenki megkóstolta a számára legkedvesebb gyümölcsöket.

Vendéglátóink még szívélyesen kínáltak bennünket. Mindenki köszönetét fejezte ki a nagyon finom ételekért, italokért, a kellemes hangulatért, a szíves vendéglátásért.

Nagy meglepetés volt a klubtagok számára amikor Irénke megjelent egy nagyon szépen becsomagolt ajándékkal, amit a Nagy és a Gulyás házaspárt ajándékozott nekünk.

Tartalma egy igen szép ALBUM a tevékenységeink megörökítésére és egy nagyon szép VIRÁGVÁZA. Feltétel: a klubnapjainkon a vázában mindig legyen virág s gondolatban emlékezzünk az ajándékozókra.

A klubtagok nevében Juhász Erzsike klubfelelősünk köszönte meg hálás szívvel ezt az értékes, szép ajándékot-emléket.

Azután csoportképet készítettünk, hogy megörökítsük ezt a felejthetetlen, nagyon kellemes, szép napot.

Lassan alkonyodni kezdett, elbúcsúztunk a vendéglátóinktól, szívből megköszöve ezt az örömnapot, amelyet szeretetük jeléül szerveztek számunkra.

Meglepetésünkre a Gulyás és a Nagy házaspár elkísért bennünket Orosházáig, ahol városnézést szerveztek és fényképeket készítettek.

 

Klubunk tagjai hálás szívvel köszönetüket fejezik ki Gulyás Ibolya és László pedagógus házaspárnak ezért a kellemes, jól megszervezett kirándulásért.

Köszönetet mondunk Dr Nagy Irénke orvosnőnek és férjének Nagy István mérnök úrnak, mindenki kedves Pistájának, hogy egész délután érdekes történeteivel és vicceivel szórakoztatta a vendégeket és segítettek a Gulyás házaspárnak a vendéglátás sikeres lebonyolításában.

Úgy szintén köszönetünket fejezzük ki Ft. Czeglédi Ferenc plébános úrnak, hogy a szabad napját feláldozva elkísért bennünket Gádorosra. Ez nagy megtiszteltetés volt számunkra!

 

Az út Orosházától Pécskáig igen hangulatosan telt. A naplemente és a Hold megjelenése szép élmény volt számunkra.

Egy kis kitérővel aztán Pécskára is megérkeztünk.A sofőrünk ugyanis nem ismerte jól az utat és a sötétben a battonyai vám helyett Nagylak felé vette az irányt. Jót nevettünk rajta, mert még nem történt meg velünk, hogy egy napon belül 2 vámot látogatunk meg.

Végül is 23 óra környékére mindenki hazaérkezett.

Hálás szívvel és örömmel emlékezünk majd erre a 2016 augusztus 18-i örömnapra.

Tudva azt, hogy az EMLÉKEZÉS szebbé teszi életünket és erőt ad a szürke hétköznapokhoz.

 

 

 

 

Gulácsy Rozália

ny. tanítónő, óvónő

Pécska

 

 

 

Néhány kép a kirándulásról: